مراحل ثبت برند

 

مراحل ثبت برند
مراحل ثبت برند

 

ثبت برند یکی از اقداماتی  مهم و اصلی در ثبت شرکت ها می باشد  که در هنگام به ثبت رسیدن آن میبایست انجام بگیرد. زمانی که یک شرکت به ثبت می رسد نامگذاری آن جزو یکی از ضرورت های کار آن شرکت می باشد و طبق قوانین حقوقی ایران، برای ثبت شرکت باید انتخاب نام تجاری از میان اسامی فارسی و غیرتکراری باشد.

علامت تجاری هر گونه اصطلاح ، علامت ، نشانه ، نماد ، عدد ، طرح یا ترکیبی از اینها می باشد که برای محصول یا خدمات اشخاص حقیقی یا حقوقی به کار برده می شود تا آنها را از یکدیگر تفکیک کند.

برای ثبت یک برند باید چند نکته مهم را در نظر گرفت در مرحله اول اینکه اسامی مشهور را نمی توان ثبت کرد و اگر نام انتخابی با نام برند دیگری بیش از ۵۰% تشابه داشته باشد نیز قابل ثبت نمی باشد. البته این حالت در طبقات مربوط به مواد غذایی، آشامیدنی، سلولزی، ایمنی، لوازم خانگی، آرایشی و بهداشتی بیشتر اتفاق می افتد.

 

شرایط ثبت علامت تجاری

 

دیگر نکته که در ثبت برند ممنوع است ، استفاده از نام مناطق جغرافیایی می باشد. بنابراین برای جلوگیری از رد نام، می توان از نام های مختلط و چند سیلابی برای ثبت علامت در طبقه شلوغ، استفاده کرد. قابل ذکر است که اگر برند به همراه لوگو باشد بهتر است  از طرح های ساده و قابل فهم و زیرکانه استفاده نمود.

در واقع برند یا نام تجاری نامی است که باعث می شود تا محصولات و کالاهای تولیدی یا خدمات ارائه شده توسط یک شخص یا بنگاه را از دیگر خدمات و شرکتها متمایز کند. برای ثبت نام تجاری، برند به دو صورت لاتین و غیر لاتین در دنیای کسب و کار استفاده می شود.

به طور کلی برندهای تجاری را به ثبت برند در ایران و برندهای بین المللی ( مادرید ) تقسیم می کنند. ضبط برند در ایران شامل برند فارسی و برند لاتین می شود که ثبت برند لاتین در ابتدا نیازمند اخذ کارت بازرگانی می باشد.

 

شرایط ثبت علامت تجاری
شرایط ثبت علامت تجاری

 

انواع ثبت برند

 

 

در ثبت برند تجاری در ایران، برندی است که لازم است در یکی از فرهنگ های معتبر فارسی نظیر فرهنگ دهخدا موجود باشد در غیر این صورت، برندی که معنای لاتین داشته باشد اما به صورت فارسی به نگارش درآید جزء برند لاتین محسوب می شود.

هر شرکت یا شخصی می تواند علاوه بر به ثبت رساندن نام تجاری خود جهت شناساندن بهتر خدمات و محصولاتش به ضبط برند خود بپردازد تا با هک شدن آن بر روی محصولات و هر مکان دیگری خود را بیشتر در ذهن مخاطبان و مشتریان جای دهند.به منظور تعیین نام تجاری باید توجه داشت نام انتخاب شده توسط صاحب برند می تواند تمام و یا چند حرف از آن برگرفته از نام خاص محلی باشد ، و در نهایت زمانی که نام تجاری مورد نظر خود را انتخاب کردید می تواند آن را از طریق کارشناسان ما به ثبت برسانید و از طریق آن در بازار کسب و کار شناسایی شوید.

مدت اعتبار برند و علامت تجاری ده سال از تاریخ تسلیم اظهارنامه ثبت آن بوده که این مدت زمان با پرداخت هزینه مقرر و با  در خواست مالک آن برای مدت زمان ده ساله قابل تمدید است‌. یک مهلت ارفاقی شش ماهه که از پایان دوره شروع می‌شود، برای پرداخت هزینه تمدید، با پرداخت جریمه تأخیر، در نظر گرفته می‌شود.

 

مدارک لازم برای ثبت برند

 

ثبت برند برای اشخاص حقیقی

  • مدارک شناسایی
  • جواز کسب و فعالیت مربوطه
  • ارائه شکل نام در ابعاد ۱۰در ۱۰ (کارت بازرگانی اگر برند حروف لاتین باشد)

 

ثبت برند برای اشخاص حقوقی

  • مدارک شناسایی مدیر عامل و اعضای هیات مدیره
  • کپی روزنامه تاسیس شرکت و آخرین تغییرات (بیشتر از ۲ سال نباید گذشته باشد)
  • جواز کسب فعالیت (جواز تاسیس – پروانه بهره برداری – پروانه کسب یا کارت بازرگانی)
  • کارت بازرگانی ( اگر برند حروف لاتین باشد)

 

مزایای ثبت علائم تجاری

 

  • شرکت‌ها را قادر می‌سازد محصولات‌شان را از یکدیگر متمایز سازند.
  • ابزار بازاریابی و اساس ایجاد وجهه و شهرت شرکت‌ها هستند.
  • اجازه استفاده از  آنها به اشخاص ثالث داده می‌شود و منبع مستقیم درآمد از محل حق امتیازها می‌باشند.
  • جزء ضروری موافقت‌نامه‌های اعطای نمایندگی هستند.
  • ممکن است دارائی ازرشمند کسب و کار باشند
  • شرکت‌ها را تشویق می‌کنند در حفظ یا بهبود کیفیت محصولات سرمایه‌گذاری کنند.
  • ممکن است برای دریافت وام مفید باشند.

 

فهرست
Call Now Button